"چیوما اوکولی" به خاطر اظهارنظر با هفت سال حکم حبس مواجه شده است. این زن نیجریهای صرفا بدین خاطر که گفته یک قوطی پوره گوجه فرنگی خیلی شیرین بوده با این حکم مجازات مواجه شده است.
شرکت تولید کننده قوطی پوره گوجه فرنگی ادعا کرده اظهارنظر آن زن نیجریهای در فضای مجازی باعث وارد شدن آسیب زیادی به کسب و کار آن شرکت شده است.
آن زن نیجریهای خود کارآفرین و ۳۹ ساله است و در لاگوس بزرگترین شهر نیجریه سکونت دارد. او پس از اظهارنظر منفی در مورد محصول تولید شده توسط شرکت محصولات غذایی نیجریهای "اِریسکو فودز" تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است. او این اظهارنظر منفی درباره بسیار شیرین بودن آن محصول را در صفحه کاربری اش در فیس بوک که ۱۸ هزار دنبال کننده دارد مطرح کرده است. او از دنبال کنندگان اش خواسته تا نظرشان را در مورد پوره گوچه فرنگی ساخت شرکت اریسکو به اشتراک بگذارند.
به نقل از دیلی میل، یکی از نظردهندگان نوشته است: "از تخریب علیه محصول ساخت شرکت برادرم دست بردارید. اگر آن را دوست ندارید از محصول دیگری استفاده کنید یا با خدمات مشتریان شرکت تماس بگیرید. ". اوکولی در پاسخ نوشته است: "دیروز اولین باری بود که از آن محصول استفاده کردم و تماما حاوی شکر بود". این زن کارآفرین که اکنون چهارمین فرزندش را باردار است در ماه سپتامبر هنگامی که در کلیسا بود توسط افسران لباس شخصی پلیس ملی نیجریه بازداشت شد.
اوکولی به شبکه خبری "سی ان ان" گفته که او را مجبور کردند تا ساعتها روی پا بایستد. او میگوید: "در بازداشتگاه صندلیای وجود نداشت و تمام روز سرپا ایستادم آن هم در بازداشتگاهی که از سقف آن آب چکه میکرد پاهایم در عمل داخل آب بود. در آن زمان به فرزندان ام که در خانه بودند فکر میکردم. با خود حرف میزدم و فکر میکردم دعا میکردم و وضعیت روانی ام به هم ریخته بود". اوکولی به دو جرم جداگانه متهم شده که جدیترین آنها میتواند او را تا هفت سال پشت میلههای زندان بیاندازد. او به توطئه با دو فرد دیگر برای تحریک افکار عمومی علیه محصولات اریسکو فودز با ارائه "اطلاعات نادرست" متهم شده است. او هم چنین احتمالا باید مبلغی به میزان ۳۸۵۰ پوند به عنوان جریمه پرداخت کند.
شرکت اریسکو نیز در حال طرح دعوی کیفری علیه اوست. آن شرکت اعلام کرده در اوایل سال جاری چندین توزیع کننده محصولات آن شرکت روابط شان را با اریسکو به دلیل اظهارنظر اوکولی قطع کرده است. آن شرکت به دنبال دریافت غرامت ۲.۸ میلیون پوندی است.
در مقابل، اوکولی به طرح شکایت متقابل علیه شرکت اریسکو و پلیس توسط تیم حقوقی اش به دلیل رفتار بدشان با خود مبادرت ورزیده است. "اریک اومئوفیا" مدیرعامل اریسکو فودز به دلیل رفتار تهدید آمیزش علیه اوکولی در نیجریه مورد انتقاد قرار گرفته است. او درباره نبرد حقوقی جاری اش علیه اوکولی گفته به جای آن که به کسی اجازه دهد وجهه اش را که ۴۰ سال برای رشد و پیشرفت تلاش کرده خدشه دار کند ترجیح میدهد بمیرد. این در حالیست که رفتار پلیس و شرکت اریسکو با اوکولی مورد انتقاد گروههای مختلف از جمله عفو بلین الملل قرار گرفته و خواستار توقف ارعاب و آزار و اذیت اوکولی شده اند.